sobota 4. května 2013

Marináda na sojové maso

Když si chci dát sojové maso, většinou ho dělám právě v této marinádě :)


 Na cca 40g sojového masa:
• 1 PL oleje
• 1 PL Kečupu
• 1 PL Sojové omáčky
• 1 nebo 2 stroužky česneku (podle chuti)
• 1/2 cibule
•Koření, bylinky podle chuti (sladká paprika, oregano, provensálské bylinky...)

Sojové maso dáme do vroucí vody a 10 minut vaříme. Do vody můžeme přidat zeleninový bujón.
Mezitím, co se nám sojové maso vaří přpravíme si marinádu:
Smícháme všechny ingredience, česnek vymačkáme, cibuli nakrájíme na drobno nebo rovnou nastrouháme.
Když je maso hotové, vymačkáme z něj pebytečnou vodu a naložíme alespoň na 30 minut do marinády.
Po 30ti minutách sojové maso hodíme na pánvičku a chvilku smažíme (nemusíte už přidávat olej).
Podáváme s rýží, těstovinami, prostě s čímkoliv, co nám k sojovému masu chutná ;)


• Takhle jsem sojové maso připravovala i pro mojí "nevege" kamarádku a chutnalo jí :)

Klári

Žádné komentáře:

Okomentovat